Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hasznos képes leírás - Tárhely, hosting.tlap.hu
részletek »

Hasznos - Tárhely, hosting.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tarhely.tlap.hu » Hasznos
Keresés
Találatok száma - 8 db
A webhosting történelme

A webhosting történelme

Napjainkban bárki létrehozhat egy weboldalt programozói tudás és jelentősebb pénzösszeg nélkül is. A tárhelyek adminisztrációs felülete felhasználóbarát, pár kattintással könnyedén telepiteni lehet egy tartalom kezelő rendszert, amelyet szintén nem nehéz kezelni. De nem volt ez mindig igy. Az internet valamikor csak a kutató intézetekben és egyetemeken volt elérhető, komoly összegekbe került a csatlakozás, és komoly szaktudást is igényelt annk kezelése. Hogy hogyan felylődött az internet, és a tárhely szolgáltatás a mai szintre? Erről szól a cikk!

Ingyen tárhely és olcsó domain

Ingyen tárhely és olcsó domain

Az ingyenes web tárhely szolgáltatókat (ingyen webhosting) általában azok a magánszemélyek választják akik feltöltött tartalmukat saját részre vagy kisebb közönség számára szeretnék közzétenni, illetve kisebb vállalkozások / vállalatok, akik kevés induló tőkével rendelkeznek és szeretnék magukat népszerűsíteni az Interneten. Ingyen tárhely annyiban ingyenes, hogy tartalmunkat szabadon feltölthetjük a szolgáltatóhoz (free tárhely), ám "cserébe" valamilyen formában reklámoznunk kell őket, vagy termékeit, szolgáltatásait. (Bár vannak ingyenes webszolgáltatók akik bizonyos file-ok elhelyezését és sértő, uszító stb. tartalmakat tiltanak, érdemes a szabályzatot elolvasni, különben kitilthatnak tartalom vesztéssel együtt!) Ingyen tárhelyhez általában mindenki szeretne kapni olcsó domain nevet is egyben. Ha igazán olcsó domain nevet szeretnénk, akkor regisztráljunk ".info"-val. Néhány hónapja még 250 Ft/év áron hozzá lehetett jutni, ami nemrég felugrott kb. 300 Ft/év-re. Jelenleg a ".info" domain regisztrálás megint olcsóbb lett, szám szerint kb. $0,99 (~250 Ft/év a dollár árfolyamtól függően)...

Milyen szempontok alapján kell VPS-t választani?

Milyen szempontok alapján kell VPS-t választani?

VPS-t, azaz virtuális privát szervert szeretnék, mert meguntam hogy az osztott tárhelyek állandóan leállnak, és úgy kell alkudozni hogy akkor most plusz egy adatbázis, meg még ez a program felmehet-e stb. Csak az a gond, nem tudom milyen szempontokat kell figyelembe venni VPS választásakor. Aki ért hozzá, kérem írja le egy listában hogy ő mikre kérdezne rá egy szolgáltatónál! Nekem nem kell nagy teljesítmény, kb. annyi kell mintha egy engedékenyebb osztott tárhelyen lennék. Egy osztott tárhelyen mennyi memóriát és erőforrást kapok kb.? Mert össze kéne tudnom hasonlítani a VPS által adott erőforrásokat ezekkel. A másik kérdésem, hogyha magyar látogatókat szolgálok ki, akkor megfelelő-e a külföldi VPS szolgáltató, elegendő-e a sávszélesség? Vagy mindenképpen itthonit érdemesebb? És végül ha tudnátok ajánlani szolgáltatót, akivel tapasztalatotok is van az jó lenne!

SEO fórum - Webtárhely

SEO fórum - Webtárhely

Fórum a webtárhelyekről: itt minden tipp és trükk megtalálható, ami egy stabil weboldal működéséhez szükséges. A fórumon több topic is található a témáról. Ezek olvasásához nem szükséges regisztrálni, csak a hozzászóláshoz.

Szerver fórum

Szerver fórum

A szerver fórumon rengeteg téma és hozzászólás között böngészhetünk a szerverekről, azok beállításáról, továbbá a fizetős és az ingyenes webtárhelyekről. A fórum olvasásához nem szükséges regsztrálni az oldalon, csak a hozzászóláshoz.

Szerver hírek

Szerver hírek

Már mindent tudsz a szerverekről? Rólunk Szerverek a középpontban: sajnos nem sok magyar site/portál foglalkozik kizárólag szerverekkel, az aktuális híreket úgy kell összevadászni innen-onnan. Egy igazi szerver portál befoltozhatná ezt a rést - ez volt az alapkoncepció a Szerver Hírek megalkotásánál.

Tárhely és szerver

Tárhely és szerver

Tárhely alatt olyan internetes szervereket értünk, melyek lehetővé teszik magánszemélyek, intézmények vagy cégek számára, hogy tartalmukat a világhálón publikálják. Jelenleg rengeteg tárhelyszolgáltató létezik, melyek a legkülönfélébb szintű és színvonalú szolgáltatásokat nyújtják. Az alábbiakban egy rövid összefoglalást igyekszünk adni arról, hogy milyen tárhelyek léteznek, s mire érdemes odafigyelni a tárhely kiválasztásakor. Ingyen tárhely: Az ingyenes tárhely olyan webtárhely melyet a szerverszolgáltató cég ingyen biztosít a felhasználók számára. Az ingyen tárhelyért cserébe a szolgáltató általában reklám-felületet kér, ez megjelenhet beépítetten, frame-es szerkezetben, vagy felugró (pop-up) ablakban is. Az ingyenes tárhelyek hátránya, hogy általában csak korlátozott lehetőségeket ad, hiba esetén nem nyújtanak segítséget, és akkor sem vállalnak felelősséget, ha esetleg elvesznek az adataink. [...] Fizetős webtárhely: A fizetős tárhely olyan cégek szolgáltatása, melyek egy bizonyos előre meghatározott összegért kínálnak tárhelyet. Az ilyen tárhelyek fő jellemzője, hogy egy szerveren sok, akár több ezer tárhelyet is értékesítenek, így megosztva a költségeket a felhasználók között, ezzel lehetővé téve, hogy viszonylag olcsó legyen a tárhely...

Tárhelyek összehasonlítása

Tárhelyek összehasonlítása

Ezen az oldalon az Ön kegyeiért küzdenek a tárhely szolgáltatók. Árban, minőségben, szolgáltatásban, kiszolgálásban, mindenhogy! Mi pedig ezen versenyt próbáljuk korrekt keretek közé szorítani. Azért, hogy Ön a lehető legjobb döntést tudja hozni a választásban az Ön igényeinek megfelelően!

Tuti menü